fbpx
Initial Coin Offering, gisteren, vandaag en morgen

De meest populaire Initial Coin Offering (ICO)

ICO’s, Gisteren, vandaag en in de toekomst

Laten we eens een kijkje nemen naar wat er allemaal gebeurt in de markt van ICO. In de afgelopen jaren zijn er een aantal enorm succesvolle ICO geweest.

Populaire cryptovaluta ICO van gisteren:

Ripple

Ripple labs creëerde 100 biljoen XRP-tokens, die als anti-spam mechanisme dienen in het Ripple betalingsnetwerk, gezien het feit dat je de netwerkbijdrage in XRP moet betalen. Deze XRP worden verkocht door Ripple Labs. De waarde van XRP gaat niet per definitie in een bepaalde richting, maar de trend laat zien dat deze langzaam stagneert. Het begon ooit met 5000 Satoshi, viel soms onder 1000 Satoshi, steeg op andere momenten boven 7000, viel vervolgens naar een nieuw dieptepunt van 600 Satoshi, om vervolgens weer tot 3000 te stijgen.

Next

Next was een nieuwe generatie cryptovaluta, gemaakt in 2013. Om te beginnen, werden de 1 biljoen tokens verkocht aan nieuwe investeerders. Met deze ICO, kregen de ontwikkelaars slechts een bedrag van twee cijfers voor de komma van de Bitcoin. Vandaag de dag is de NXT token echter een stuk meer waard en wordt NEXT gezien als een relatief succesvolle en stabiele cryptovaluta.

Ethereum

De grootste ICO tot dusver werd gecreëerd door Ethereum. Met een voorverkoop van ongeveer 60 miljoen ETH, haalde het Ethereum Fonds ongeveer 31,500 Bitcoin op. Dit evenement staat te boek als één van de grootste crowdfundings ooit en als het begin van een immens succesvolle cryptovaluta. Uiteraard profiteerden ook de investeerders van de ETH-voorverkoop behoorlijk van dit daverende succes.

Lisk

Gebaseerd op BitShares, is Lisk een door JavaScript geschreven blockchain, die het gebruik van smart contracts mogelijk maakt bij sidechains. Lisk verkocht de munten voor Bitcoin en kreeg hiervoor ongeveer 5 miljoen.

Populaire Ethereum token ICO van gisteren

Hoewel de meeste ICO in het verleden puur en alleen werden gebruikt om een nieuwe cryptocurrency te ontwikkelen, werd het door de smart contracts van Ethereum mogelijk om ICO ook als fonds te gebruiken voor de ontwikkeling van start-ups. De meeste hiervan werken zelf ook met Ethereum en krijgen het op magische wijze voor elkaar om hun voorverkochte token toch mee te nemen in het proces. Enkele voorbeelden hiervan zijn:

Augur

De gedecentraliseerde voorspellingsmarkt maakt gebruik van zogenaamde REP-token, om de uitkomst van bepaalde evenementen te bepalen. Zo’n 80% van deze tokens zijn verkocht om de ontwikkeling van Augur te financieren en bezorgde het team meer dan $5 miljoen. Tegenwoordig zijn al deze token meer dan $100 miljoen waard.

Golem

Het Golem project heeft als doel een gedecentraliseerde super computer te creëren, waar deelnemers met hun eigen computer aan kunnen bijdragen en geld kunnen verdienen door zijn kracht/stroom te verkopen. Golem gebruikt de Ethereum blockchain voor smart contracts; de GTN token is nodig om voor de services te betalen. De ICO was beperkt tot 820,000,000 tokens, waarvoor de ontwikkelaars meer dan 10,000 BTC kregen. Tegenwoordig bestaat het marktaandeel van Golem uit meer dan 50,000 BTC.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden. Er bestaan honderden van meer of minder succesvolle ICO.

Niet iedere ICO is echter uw geld waard. Sommigen gooien maar gewoon een aantal sleutelwoorden in de lucht, die vaak gerelateerd zijn aan blockchains, platforms en smart-contracts, zonder dat zij een concreet plan van aanpak hebben. In sommige gevallen hebben zij niet eens de kennis of vaardigheden om het project daadwerkelijk te realiseren.

Veel ICO’s zijn echter wel bijzonder interessant: deze kenmerken zichzelf door al maanden van te voren de aandacht te trekken en investeerders kijken er naar uit om in dit nieuwe project te participeren.

Populaire toekomstige ICO’s

 Al sinds enkele maanden wacht de Ethereum gemeenschap op het begin van de Gnosis ICO. Net zoals Augur, zal Gnosis een gedecentraliseerde voorspellingsmarkt worden voor Ethereum. Gezien het feit dat deze is ontwikkeld door een gerespecteerde Ethereum ontwikkelaar, liggen de verwachtingen erg hoog. Daarnaast kijkt men ook uit naar de lancering van EtherEx, een gedecentraliseerde cryptocurrency uitwisseling. Hoewel het niet zo prominent aanwezig zal zijn als Gnosis, beloofd EtherEx een belangrijk onderdeel van een waar gedecentraliseerd ecosysteem op Ethereum te worden. Hetzelfde geldt voor Akasha, een gedecentraliseerd sociaal netwerk, dat wordt beheerst door de Ethereum blockchain. ICO wordt verwacht, maar daar is tot op heden nog geen officiële aankondiging voor geweest.

Met de komst van Tootstock en Hivermind worden ook twee side chain ICO’s verwacht. Echter is momenteel nog niet bekend of de ontwikkelaars van Rootstock en Hivermind de tokens zullen gaan voorverkopen. Ook dit is nog niet officieel aangekondigd, maar de structuur van het project betrekt ook tokens, die weer moeten worden gedistribueerd.

Verschillende appcoins, zoals Filecoin, die de opslag van bestanden in de IPFS mogelijk maken, of Skycoin, een nieuwe generatie cryptovaluta, zouden bovenaan het lijstje van ieder ICO fanaat moeten staan. Ook zij hebben nog geen ICO aangekondigd, maar zullen hoogstwaarschijnlijk de munten voorverkopen.

We houden u op de hoogte van toekomstige interessante ICO’s. Volg ons via Facebook en blijf op de hoogte van al het Cryptonieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *