fbpx

Bitcoin BTC

Wat is Bitcoin?

Bitcoinwijzer

Bitcoin BTC is een vorm van digitale valuta, electronisch gecreëerd en gehouden. Niemand controleert het. Bitcoins worden niet afgedrukt, zoals dollars of euro’s. Ze worden geproduceerd door mensen en steeds meer bedrijven die computers over de hele wereld runnen, met behulp van software die wiskundige problemen oplost. Het is het eerste voorbeeld van een groeiende categorie geld, beter bekend als cryptocurrency.

Wat maakt het anders dan normale valuta’s?

Bitcoin BTC kan gebruikt worden om dingen elektronisch te kopen. In die zin is het zoals conventionele dollars, euro’s of yen, die ook digitaal verhandeld worden. Het belangrijkste kenmerk van bitcoin, en het ding dat het verschilt van conventioneel geld, is dat het gedecentraliseerd is. Geen enkele instelling beheert het bitcoin-netwerk. Dit stelt sommige mensen op hun gemak, omdat het betekent dat een grote bank hun geld niet kan controleren.

Wie heeft het gemaakt?

Een software ontwikkelaar genaamd Satoshi Nakamoto voorgestelde bitcoin, dat een elektronisch betalingssysteem was gebaseerd op wiskundig bewijs. Het idee was om een ​​munt onafhankelijk van een centrale autoriteit te produceren die elektronisch overdraagbaar is, min of meer direct met zeer lage transactiekosten.

Wie maakt het af?

Niemand maakt Bitcoin BTC af. Deze valuta wordt niet fysiek gedrukt door een centrale bank, en maakt zijn eigen regels. Die banken kunnen gewoon meer geld produceren om de nationale schuld te dekken, waardoor hun valuta devalueren. In plaats daarvan wordt bitcoin digitaal gemaakt door een gemeenschap van mensen en iedereen kan meedoen. Bitcoins worden ‘gemined’, met behulp van computers in een gedistribueerd netwerk. Dit netwerk verwerkt ook transacties die zijn gemaakt met de virtuele valuta, waardoor Bitcoin eigen betalingsnetwerk maakt.

Dus u kunt onbeperkt bitcoins niet uitkiezen?

Dat is juist. Het bitcoin protocol – de regels die bitcoin maken – zeggen dat er slechts 21 miljoen bitcoins ooit door miners kunnen worden gemaakt. Deze munten kunnen echter verdeeld worden in kleinere delen (de kleinste deelbare hoeveelheid is honderd miljoenste van een bitcoin en heet een ‘Satoshi’, na de oprichter van Bitcoin).

Waar is Bitcoin op gebaseerd?

Conventionele valuta is gebaseerd op goud of zilver. Theoretisch wist je dat als je een Dollar bij de bank overhandigde, je wat goud terug kon krijgen (hoewel dit niet werkelijk in de praktijk was). Maar Bitcoin BTC is niet gebaseerd op goud; Het is gebaseerd op wiskunde. Over de hele wereld gebruiken mensen softwareprogramma’s die een wiskundige formule volgen om bitcoins te produceren. De wiskundige formule is vrij beschikbaar, zodat iedereen het kan controleren. De software is ook open source, wat betekent dat iedereen erover kan kijken om ervoor te zorgen dat het doet wat het is bedoeld.

Wat zijn de kenmerken ervan?

Bitcoin heeft verscheidene belangrijke functies die het onderscheiden van overheidsbegelde valuta’s.

  1. Het is gedecentraliseerd; Het bitcoin-netwerk wordt niet gecontroleerd door één centrale autoriteit. Elke machine die bitcoin mint en transacties verwerkt maakt deel uit van het netwerk en de machines werken samen. Dat betekent dat in een theorie een centrale autoriteit niet kan afronden met het monetair beleid en een ineenstorting veroorzaken – of gewoon besluiten om de bitcoins van mensen weg te nemen, zoals de Centrale Bank in 2013 vroeger op Cyprus heeft gedaan. En als sommige Een deel van het netwerk gaat om een ​​of andere reden offline, het geld blijft vloeiend.
  2. Het is makkelijk op te zetten; Conventionele banken laten je door hoepels springen om een ​​bankrekening te openen. Het opzetten van handelaarrekeningen voor betaling is een andere taak, beslist door bureaucratie. U kunt echter in enkele seconden een bitcoin-adres instellen, er worden geen vragen gesteld en er zijn geen kosten aan verbonden.
  3. Het is anoniem Soort van; Gebruikers kunnen meerdere Bitcoinadressen bevatten, en ze zijn niet gekoppeld aan namen, adressen of andere persoonsgegevens. Echter…
  4. Het is helemaal transparant; Bitcoin slaat op details van elke transactie die ooit in het netwerk is gebeurd in een enorme versie van een algemene grootboek, de blockchain genoemd. De blockchain vertelt alles. Als u een publiek gebruikt bitcoin adres heeft, kan iedereen vertellen hoeveel bitcoins op dat adres zijn opgeslagen. Ze weten gewoon niet dat het van jou is. Er zijn maatregelen die mensen kunnen nemen om hun activiteiten ondoorzichtig te maken op het bitcoin-netwerk, door dat zij dezelfde adressen niet altijd gebruiken, en niet veel bitcoin overbrengen naar één enkel adres.
  5. De transactiekosten zijn minimaal; Uw bank mag u een vergoeding van 10 euro vragen voor internationale transfers. Bitcoin doet dat niet.
  6. Het is snel; U kunt overal geld sturen en het komt zodra het bitcoin-netwerk de betaling verwerkt.
  7. Het is niet omkeerbaar; Wanneer uw bitcoins worden verzonden, krijgt u ze niet terug, tenzij de ontvanger ze aan u terugstuurt. Ze zijn voor altijd weg.

Klik hier voor alle informatie over Bitcoin BTC: https://www.bitcoin.com/

Hoe koop ik Bitcoin BTC?

Klik op de groene button hieronder om Bitcoin BTC te kopen of te verkopen: