fbpx

Dash DASH

Wat is Dash?

Dashwijzer

Dash (DASH) is een volgende generatie digitale valuta gebaseerd op de Bitcoin-software.

Dash heeft veel van de problemen die inherent zijn aan Bitcoin opgelost door transacties te versnellen, verbeterde financiële privacy te bieden en een gedecentraliseerd governance- en financieringssysteem te ontwikkelen.

Onderstaande video geeft een goede uitleg over wat Dash-DASH precies is:

 

Waarom kies Dash?

PRIVÉ

Houd uw betalingen privé zodat niemand je kan volgen, uw transacties en saldi zijn niemand anders. Met Dash’s toekomstige anonymisatie heeft u alleen toegang tot uw financiële informatie.

Snel

Dash maakt gebruik van de kracht van het Masternode-netwerk om een ​​innovatieve technologie genaamd InstantX te bedienen. Bij het verzenden van geld kunnen gebruikers het vak ‘Gebruik InstantX’ in hun portemonnee selecteren, en transacties worden binnen vier seconden volledig verzonden en onherroepelijk.

Veilig

Geavanceerde encryptie en een vertrouweloos protocol voor volledige beveiliging in uw betalings- en anonymisatieproces.

Globaal

U kunt geld overal ter wereld met dezelfde lage kosten en dezelfde snelheid verzenden alsof u geld naast de deur stuurt!

Goedkoop

De meeste transacties kosten slechts een paar cent om te verzenden, wat aanzienlijk goedkoper is dan diensten zoals Western Union, PayPal of een bank.

Peer to Peer

Net als bittorrent is Dash een volledig gedecentraliseerd netwerk (peer-to-peer). Hierdoor hoeft u geen bank of andere gecentraliseerde dienst te vertrouwen. Alles blijft tussen u en de andere partij in de transactie.

Masternodes

Naast de traditionele proof-of-work (PoW) beloningen voor Mining van Dash, worden gebruikers ook beloond voor het runnen en onderhouden van speciale servers genaamd “Masternodes”.

Wat zijn Masternodes ?:

Simpel gezegd bieden Masternodes veel van de benodigde infrastructuur aan het Dash-netwerk aan. De meeste mensen kennen het single-tier netwerk dat Bitcoin gebruikt. Gebruikers verzenden transacties naar het netwerk, en als miners een nieuw blok ontdekken, nemen ze alle transacties in de blockchain op. Elk blok dat wordt toegevoegd aan de blockchain wordt beschouwd als een “bevestiging”, maar transacties worden niet beschouwd als volledig “cleared” en onomkeerbaar totdat ze tenminste zes bevestigingen ontvangen. Met een gemiddelde bloktijd van tien minuten duurt het ongeveer een uur om Bitcoin transacties te bevestigen!

Dash neemt dingen nog een stap verder door gebruik te maken van een two-tier netwerk. De eerste werkt op dezelfde manier als Bitcoin: miners vinden blokken en posttransacties naar de blockchain. De tweede stap, bestaande uit speciale servers genaamd Masternodes, biedt extra functies zoals directe transacties (InstantX), private transacties (Darksend) en gedecentraliseerde governance en budgettering.

Iedereen kan een Masternode uitvoeren, maar om dit te kunnen doen, moet de gebruiker bewijzen dat ze 1000 DASH bezit. Dit is om zogenaamde Sybil-aanvallen op het netwerk te voorkomen. De 1000 DASH is niet vergrendeld of verbruikt.

Klik hier voor alle informatie over Dash DASH: https://www.dash.org/

Hoe koop ik Dash DASH?

Klik op de groene button hieronder om Dash DASH te kopen of te verkopen: