fbpx

Ethereum ETH

Wat is Ethereum ETH?

Ethereumwijzer

Ethereum ETH is een vorm van digitale valuta, electronisch gecreëerd en gehouden. Niemand controleert het. Ethereum worden niet afgedrukt, zoals dollars of euro’s. Ethereum ETH worden geproduceerd door mensen en steeds meer bedrijven die computers over de hele wereld runnen, met behulp van software die wiskundige problemen oplost ofwel een slim algoritme. Het is het eerste voorbeeld van een groeiende categorie (nieuw) geld, bekend als cryptocurrency.

Wat maakt Ethereum ETH anders dan normale valuta’s?

Ethereum kan gebruikt worden om dingen ditgitaal te kopen. In die zin is het zoals conventionele dollars, euro’s of yen, die ook digitaal verhandeld worden. Het belangrijkste kenmerk van bitcoin, en het ding dat het verschilt van conventioneel geld, is dat het gedecentraliseerd is. Geen enkele instelling beheert het bitcoin-netwerk. Dit zet sommige mensen op hun gemak, omdat het betekent dat een grote bank hun geld niet kan controleren.

Wie heeft Ethereum ETH gecreëerd?

In 2008 heeft een onbekende ontwikkelaar (of ontwikkelingsgroep) Bitcoin uitgevonden als een nieuwe manier om waarde via internet te sturen. Vier jaar later droomde een 19-jarige een nieuw platform op basis van deze innovatie in een poging om het internet helemaal te transformeren.

Vitalik Buterin, een programmeur uit Toronto, was voor het eerst geïnteresseerd in bitcoin in 2011.

Hij werd co-oprichter van de online nieuws website Bitcoin Magazine in hetzelfde jaar en schreef honderden artikelen over de cryptocurrency wereld. Hij koos voor de privacy-minded Dark Wallet en de markt Egora.

Langs deze weg kwam hij op het idee van een platform dat verder ging dan de financiële zaken die door bitcoin werden toegestaan. In 2013 heeft hij een whitepaper uitgegeven waarin een alternatief platform wordt beschreven dat is ontworpen voor elk type gedecentraliseerde applicatie-ontwikkelaars die willen bouwen. Het systeem heette Ethereum.

Ethereum maakt het makkelijk om Smart Contracts te creëren, zelf-handhavende code die ontwikkelaars kunnen gebruiken voor een scala aan applicaties.

Wie maakt het af?

Niemand. Deze crypto currency wordt niet fysiek gedrukt door een centrale bank, onverklaarbaar voor de bevolking, en maakt zijn eigen regels. Die banken kunnen gewoon meer geld produceren om de nationale schuld te dekken, waardoor hun valuta devalueren. In plaats daarvan wordt Ethereum ETH digitaal gemaakt door een gemeenschap van mensen en iedereen kan meedoen. Ethers worden ‘gemined’, met behulp van computergegevens in een gedistribueerd netwerk. Dit netwerk verwerkt ook transacties die zijn gemaakt met de virtuele valuta, waardoor Ethereum een eigen betalingsnetwerk maakt.

Waar is Ethereum ETH op gebaseerd?

Conventionele valuta is gebaseerd op goud of zilver. Theoretisch wist je dat als je een dollar bij de bank overhandigde, je wat goud terug kon krijgen (hoewel dit niet werkelijk in de praktijk was). Maar Ethereum is niet gebaseerd op goud; Het is gebaseerd op wiskunde. Over de hele wereld gebruiken mensen softwareprogramma’s die een wiskundige formule volgen om Ethereum te minen. De wiskundige formule is vrij beschikbaar, zodat iedereen het kan controleren. De software is ook open source, wat betekent dat iedereen erover kan kijken om ervoor te zorgen dat het doet wat het is bedoeld.

Wat zijn de kenmerken ervan?

Bitcoin heeft verscheidene belangrijke functies die het onderscheiden van overheidsbegelde valuta’s.

  1. Het is gedecentraliseerd Het Ethereum-netwerk wordt niet gecontroleerd door één centrale autoriteit. Elke machine die Ethereum mint en transacties verwerkt maakt deel uit van het netwerk en de machines werken samen. Dat betekent dat in een theorie een centrale autoriteit niet kan afronden met het monetair beleid en een ineenstorting veroorzaken – of gewoon besluiten om de bitcoins van mensen weg te nemen, zoals de Centrale Bank in 2013 vroeger op Cyprus heeft gedaan. En als sommige delen van het netwerk gaat om een ​​of andere reden offline, het geld blijft vloeiend.
  2. Het is makkelijk op te zetten. Conventionele banken laten je door hoepels springen om een ​​bankrekening te openen. Het opzetten van bankrekening voor betaling is een must en men wil alles van je weten, beslist door bureaucratie. U kunt echter in enkele seconden een Ethereum-adres instellen, geen vragen gesteld en zonder betalingskosten.
  3. Het is anoniem. Ofwel soort van. Gebruikers kunnen meerdere Ethereumadressen hebben, en ze zijn niet gekoppeld aan namen, adressen of andere persoonsgegevens. Echter…
  4. Het is helemaal transparant … bitcoin slaat details op van elke transactie die ooit in het netwerk is gebeurd in een enorme versie van een algemene grootboek, de blockchain genoemd. De blockchain vertelt alles. Als u gebruik maakt van een publiek Ethereum adres heeft, kan iedereen vertellen hoeveel bitcoins op dat adres zijn opgeslagen. Ze weten gewoon niet dat het van jou is. Er zijn maatregelen die mensen kunnen nemen om hun activiteiten ondoorzichtig te maken op het bitcoin-netwerk, doordat zij dezelfde adressen niet altijd gebruiken, en niet veel Ethers overbrengen naar een enkel adres.
  5. De transactiekosten zijn minimaal. Uw bank mag u een vergoeding van 10 euro vragen voor internationale transfers. Ethereum doet dat niet.
  6. Het is snel. U kunt overal geld naartoe sturen en het komt altijd een paar dagen later, zodra het Ethereum-netwerk de betaling verwerkt hebt u het in uw bezit, dit duurt meestal hooguit 10 minuten.
  7. Het is niet terug te draaien. Wanneer uw Ethereum worden verzonden, krijgen ze ze niet terug, tenzij de ontvanger ze aan u terugstuurt. Ze zijn voor altijd weg.

Dus, Ethereum heeft er veel voors, in theorie.

Ethereum

Klik hier voor alle informatie over Ethereum ETH: https://www.ethereum.org/

Hoe koop ik Ethereum ETH?

Klik op de groene button hieronder om Ethereum ETH te kopen of te verkopen: