fbpx

Litecoin LTC

Wat is Litecoin?

Litecoinwijzer

Litecoin LTC is een peer-to-peer Internet valuta dat onmiddellijke, bijna kosteloze betalingen toelaat naar eender wie in de wereld. Litecoin LTC is een open source, globaal betalingsnetwerk dat volledig gedecentraliseerd is zonder enige centrale autoriteiten. Mathematica beveiligd het netwerk en laat individuen toe hun eigen financiën te controleren. Litecoin LTC beschikt over snellere transactie bevestigingen dan de leidende op mathematica-gebaseerde valuta. Met aanzienlijke steun van het bedrijfsleven, handelsvolume en liquiditeit, is Litecoin LTC een bewezen handelsmedium aanvullend op Bitcoin.

 

Over LiteCoin LTC

Het Litecoin Project is opgericht en gecreëerd door Charles Lee met de steun van leden in de Bitcoin gemeenschap. Het werd vooraf aangekondigd en werd gelanceerd op 13 oktober 2011. Op basis van Bitcoin’s peer-to-peer-protocol brengt Litecoin een aantal eigenschappen door zijn ontwikkelingsteam als verbeteringen op de uitvoering van Bitcoin.

Het belangrijkste kenmerk van Litecoin LTC is het gebruik van scripten als het algoritme voor het bewijs van werk. Een algoritme voor het bewijs van werk creëert een computergebruik die door het netwerk van computers opgelost moet worden om een ​​”blok” van transacties te certificeren. Scripts is ontwikkeld in 2009 door Colin Percival van Tarsnap Inc. en – in tegenstelling tot Bitcoin’s SHA-256d – dient om de schaalbaarheid van hardware te verhinderen door een aanzienlijke hoeveelheid geheugen te vragen bij het uitvoeren van de berekeningen. Deze wijziging vermindert de efficiëntiewinst en de economische stimulans om aangepaste hardware te ontwikkelen, zoals Application Specific Integrated Circuits (ASIC). Hoewel ASIC’s voor enig doel kunnen worden aangenomen en voor Litecoin LTC waarschijnlijk zullen worden geïntroduceerd, zou het gebruik van scripts deze wijziging moeten vertragen en de decentralisatie in de mijnbouw behouden, die een gedecentraliseerde valuta zo veel van haar waarde en veerkracht brengt.

Het tweede belangrijke kenmerk van Litecoin LTC is een verlaagde transactiebevestigingstijd van gemiddeld 2,5 minuten. Bitcoin bevestigt transacties per 10 minuten gemiddeld en redelijke beveiligingsmaatregelen betekenen een tot twee uur wachten, wordt vaak aanbevolen. Litecoin’s snellere bevestigingen bieden eindgebruikers snellere toegang tot hun financiën, vooral in tijdgevoelige situaties.

Andere Bitcoin-parameters zijn ongewijzigd gebleven, zoals het aantal blokken tussen moeilijkheidsveranderingen en het aantal jaren tussen halve beloningsgebeurtenissen. Dit betekent dat Litecoin elke 3,5 dagen moeite heeft om te veranderen en zal in totaal 84 miljoen litecoins produceren – vier keer het aantal Bitcoin-valuta-eenheden.

Deze wiskunde gebaseerde valuta ziet toename van de aanneming ervan. Een recente aankondiging door MtGox (de toonaangevende Bitcoin-uitwisseling ter wereld) verklaarde dat het Litecoin in zijn portefeuille integreert. Dit nieuws ontstond veel speculatie over Litecoin, en leidde uiteindelijk tot een aanzienlijke stijging van de waarde. Vanaf april 2013 bereikte Litecoin een piekmarktaandeel van $ 81 miljoen USD. De wisselkoers op dat moment was zeer volatiel, handelend tussen 2,5 en 4,5 USD.

Vanaf mei 2013 is meer dan 50% van Bitcoin ontgonnen, terwijl slechts 20% van Litecoin is gecreëerd. Litecoin’s eerste beloning halvering zal plaatsvinden rond oktober 2015, op welk moment 42 miljoen Litecoins in omloop zullen zijn.

Het Litecoin project wordt momenteel gehandhaafd door een kerngroep van 6 softwareontwikkelaars, onder leiding van Charles Lee, met een grote gemeenschap die in ondersteuning groeit.

Kenmerken van Litecoin ten opzichte van Bitcoin:

  • Litecoin LTC transacties zijn 4 keer sneller dan bij Bitcoin, in ruil voor minder conservatieve en mogelijk zwakkere veiligheidsgaranties (afhankelijk van menselijk gedrag).
  • CPU / GPU-mijnbouw betekent dat de belemmeringen voor toegang tot de Litecoin-mining goedkoop zijn ten opzichte van Bitcoin-minen.
  • Het totale aantal Litecoins is 4 keer hoger dan het totale aantal bitcoins.

Klik hier voor alle informatie over Litecoin LTC: https://litecoin.org/nl/

Hoe koop ik Litecoin LTC?

Klik op de groene button hieronder om Litecoin LTC te kopen of te verkopen: