Cryptocurrency Wallets
Cryptocurrency Wallets
Cryptowalletwijzer
Om digitaal geld te houden heb je een cryptocurrency wallet nodig. In onderstaand overzicht hebben we een aantal mogelijkheden uiteen gezet on je cryptocurrency te bewaren. De belangrijkste 2 deling is dat het ene deel met hardware en software werkt en het andere alleen met software.
Verschillende type Cryptocurrency Wallets:
Daarnaast is er een verschil tussen een lokale cryptocurrency wallet en een online wallet.
- Een mogelijkheid is om een wallet op je computer te downloaden. De zogenaamde Desktop wallet Deze wallet kan alleen vanaf deze ene computer gebruikt worden. Als je computer crasht en je hebt geen backup, dan ben je van de crypto coins af.
- Een andere mogelijkheid zijn de mobile wallets. Deze worden op je mobile telefoon geïnstalleerd. Zo heb je fysiek bijna altijd je portemonnee bij je. Feitelijk staat het geld echter niet op je mobile telefoon maar staan de sleutels om bij je geld te komen hierop. Als je je telefoon verliest kun je met een woordcombinatie je geld terug halen.
- Ook zijn er online wallets. Waarbij de structuur zo is opgezet dat je inlogt in een systeem waar je crypto coins staan. Deze sleutel kan met verschillende validaties werken. Je kunt dus overal inloggen. Deze grotere flexibiliteit zorgt voor meer veiligheidsrisico’s.
- Hardware wallets zijn de tegenhanger. Het voordeel van hardware crypto wallets die fysiek aanwezig zijn is dat je een plek hebt buiten de online wereld waar je digitale geld op staat. De kans dat dieven je geld stelen is extreem klein. Het is ‘cold storidge device’ . Het is offline en de veiligste manier om het digitale geld op te slaan.
- Papier is ook een mogelijkheid om je geld op te slaan. Het is geen aanrader en vrijwel altijd een onlogische keuze, maar het is een mogelijkheid je tokens en beschrijving te printen.
Welke Cryptocurrency wallets ben je nodig?
Net zoals je waarschijnlijk nu een spaarrekening hebt, en 1 of meerdere betaalrekeningen en een portemonnee en misschien een potje met kleingeld, is het ook logisch om je cryptocurrency op verschillende plekken te bewaren. Vragen die je bij deze keuze kunt stellen zijn:
- ben ik het geld dagelijks nodig?
- ben ik het geld vanaf de zelfde plek nodig?
- hoeveel handelingen wil ik doen om bij het geld te komen?
Als het gaat over grote bedragen is een hardware wallet een must. En wellicht zelfs meerdere als het om echt heel veel geld gaat. Als het gaat over dagelijkse betalingen in bijvoorbeeld een restaurant, dan is een online wallet veel handiger.
Verschillende types hardware Cryptocurrency wallets
- Ledger Wallet
Er zijn verschillende varianten van deze van origine Franse Hardware wallet.
De bekendste Ledger Wallet is een USB wallet. Het is de Ledger Nano S. Hij gaat in de usb opening van de computer en er wordt gezegd dat de wallet zelfs bij besmette computers prima veilig werkt. Hij is ontzettend gebruiksvriendelijk. Je kunt er Bitcoin, Etereum en Etherrum Classic op opslaan. Het werkt praktisch en heeft een functie om bij verlies van de ledger de inhoud alsnog via een ingewikkeld woordschema op te roepen op een andere Ledger.
Er is ook de Ledger Bleu. Deze is circa 4 keer zo duur en werkt met een Touchscreen. Hierop zijn meerdere currency te plaatsen. - Trezor Wallet
De Trezor is net als de Ledger Wallet een cold storage wallet. Hij heeft een goede beveiliging en is handig te bedienen. De Trezor kost net iets meer dan de Ledger en is qua technologie behoorlijk vergelijkbaar. - Keepkey wallet
Een veilige wallet. Mooie uitstraling. Geschikt voor Bitcoin, Etherrum, Litecoin, Das en Namecoin. En wordt in de toekomst geschikt gemaakt voor meerdere coins. - Digital Bitbox
Een wallet uit Zwitserland. Met een uitgekiende herstelmogelijkheid. De SSD kaart die in het kleine apparaat gaat is te kopiëren, waardoor de informatie tegelijkertijd op meerdere plekken opgeslagen kan worden. Het lijkt op een usb stick met een zij ingang.
Verschillende types online wallets
Hieronder een beknopt overzicht van aanbieders van online cryptocurrency wallets.