fbpx

Cryptocurrency Wallets

Crypto Wallets

Crypto Wallets

Cryptowalletwijzer

Om digitaal geld te houden heb je een cryptocurrency wallet nodig. In onderstaand overzicht hebben we een aantal mogelijkheden uiteen gezet on je cryptocurrency te bewaren. De belangrijkste 2 deling is dat het ene deel met hardware en software werkt en het andere alleen met software.

Verschillende type Crypto Wallets:

Daarnaast is er een verschil tussen een lokale crypto wallet en een online wallet.

  • Een mogelijkheid is om een wallet op je computer te downloaden. De zogenaamde Desktop wallet Deze wallet kan alleen vanaf deze ene computer gebruikt worden. Als je computer crasht en je hebt geen backup, dan ben je van de crypto coins af.
  • Een andere mogelijkheid zijn de mobile wallets. Deze worden op je mobile telefoon geïnstalleerd. Zo heb je fysiek bijna altijd je portemonnee bij je. Feitelijk staat het geld echter niet op je mobile telefoon maar staan de sleutels om bij je geld te komen hierop. Als je je telefoon verliest kun je met een woordcombinatie je geld terug halen.
  • Ook zijn er online wallets. Waarbij de structuur zo is opgezet dat je inlogt in een systeem waar je crypto coins staan. Deze sleutel kan met verschillende validaties werken. Je kunt dus overal inloggen. Deze grotere flexibiliteit zorgt voor meer veiligheidsrisico’s.
  • Hardware wallets zijn de tegenhanger. Het voordeel van hardware crypto wallets die fysiek aanwezig zijn is dat je een plek hebt buiten de online wereld waar je digitale geld op staat. De kans dat dieven je geld stelen is extreem klein. Het is ‘cold storidge device’ . Het is offline en de veiligste manier om het digitale geld op te slaan.
  • Papier is ook een mogelijkheid om je geld op te slaan. Het is geen aanrader en vrijwel altijd een onlogische keuze, maar het is een mogelijkheid je tokens en beschrijving te printen.

Welke Crypto wallets ben je nodig?

Net zoals je waarschijnlijk nu een spaarrekening hebt, en 1 of meerdere betaalrekeningen en een portemonnee en misschien een potje met kleingeld, is het ook logisch om je cryptocurrency op verschillende plekken te bewaren. Vragen die je bij deze keuze kunt stellen zijn:

  • ben ik het geld dagelijks nodig?
  • ben ik het geld vanaf de zelfde plek nodig?
  • hoeveel handelingen wil ik doen om bij het geld te komen?

Als het gaat over grote bedragen is een hardware wallet een must. En wellicht zelfs meerdere als het om echt heel veel geld gaat. Als het gaat over dagelijkse betalingen in bijvoorbeeld een restaurant, dan is een online wallet veel handiger.

Verken de Top 10 Soorten Hardware Crypto Wallets

Bij het beheer van je kostbare cryptomunten is de veiligheid van het grootste belang. Gelukkig zijn er verschillende soorten hardware crypto wallets die je bescherming en gemoedsrust bieden. Hier zijn de beste opties om je digitale activa veilig te bewaren:

1. Hardware Wallets: De ultieme beveiliging. Ledger Nano S, Ledger Nano X en Trezor bieden offline opslag en eenvoudige aansluiting op je computer via USB.

2. Paper Wallets: Keer terug naar de basis met fysieke papieren wallets die je private en openbare sleutels bevatten. Deze volledig offline optie is een robuuste bescherming tegen online bedreigingen.

3. Smartphone Wallets: Handige apps zoals Trust Wallet, Atomic Wallet en Exodus bieden snelle toegang voor transacties onderweg. Ze vragen wel meer beveiligingsaandacht dan hardware wallets.

4. Desktop Wallets: Softwaretoepassingen zoals Electrum, Exodus en Jaxx draaien op je computer en bieden gemakkelijke toegang tot je cryptomunten.

5. Web Wallets: Toegankelijk via je webbrowser, zijn MyEtherWallet en MetaMask handig voor dagelijks gebruik, maar onthoud dat online wallets minder veilig zijn.

6. Full Node Wallets: Bitcoin Core en Ethereum Geth zijn voor degenen die volledige controle en een kopie van de blockchain willen. Maximale controle, maar ook meer inzet vereist.

7. Multisignature Wallets: Voeg een extra beveiligingslaag toe met wallets die meerdere handtekeningen vereisen, zoals Casa en BitGo.

8. Cold Wallets: Offline opslag, zoals paper wallets en hardware wallets, minimaliseert het risico op hacks en is ideaal voor de lange termijn.

9. Hot Wallets: Ideaal voor frequente transacties, maar houd er rekening mee dat ze online en dus kwetsbaarder zijn.

10. HD Wallets (Hierarchical Deterministic Wallets): Deze moderne wallets, inclusief veel hardware wallets, vereenvoudigen het beheer van meerdere adressen door gebruik te maken van één enkele seed.

Bij het selecteren van de juiste wallet is het van cruciaal belang om rekening te houden met je specifieke behoeften en risicobereidheid. Veiligheid staat altijd voorop bij het beheren van je waardevolle crypto-activa.