fbpx

Ripple XRP

Wat is Ripple?

Ripplewijzer

Ripple’s gedistribueerde financiële technologie stelt banken in staat om real-time internationale betalingen over netwerken te verzenden.

 

“De technische beschrijving van Ripple is nogal dubbelzinnig.”

Er wordt wel eens gezegd dat het de gemiddelde persoon ongeveer 6 maanden zou kosten om Ripple XRP volledig te begrijpen. Hopelijk kunnen we het met dit stuk verduidelijken wat Ripple precies is.

Deze video geeft een mooie heldere uitleg over wat Ripple XRP nu precies is:

Om te beginnen is het nuttig om Ripple anders te zien dan Bitcoin. Ripple is een back-end infrastructuur en niet een consument gericht product.Ripple XRP is geen valuta. Het is een open-source voor wereldwijde uitwisseling. Iedereen kan er toegang krijgen en iedereen heeft gelijkwaardig recht om het te gebruiken. Ripple, het bedrijf, controleert het netwerk niet, rekent geen kosten en iedereen heeft onbeperkt toegang tot Ripple.

Ripple XRP is een gedistribueerd, real-time betalingsprotocol voor iets van waarde. Het is een gedeelde publieke database, met een ingebouwde gedistribueerde valuta, die als werelds eerste universele vertaler voor geld functioneert. Ripple is agnostische valuta en heeft een vreemde valuta-component die rechtstreeks in het protocol is ingebouwd. Ripple fungeert als een pathfinding algoritme om de beste route te vinden voor een dollar om een ​​euro of luchtvaartmaatschappij te worden, of om Bitcoin te worden. Ripple zal alle orders in het globale orderboek bijhouden. Iedereen kan een offerte stellen op iets van waarde. Het Ripple protocol is ontworpen om elke transactie naar de goedkoopste prijs op de markt te brengen.

 

XRP

Er zijn transactiekosten om de uitwisseling te gebruiken (~ .00001XRP) en het moet worden betaald in XRP, de moedertaal van het netwerk. Deze transactievergoeding wordt niet door iemand verzameld; De XRP is vernietigd en houdt op om te bestaan. Het hebben van kosten die verband houden met grootboek-invoer helpt bij het voorkomen van grootboek overvallen. Net als Bitcoin heeft XRP geen tegenpartij risico. In tegenstelling tot Bitcoin schakelen XRP transacties binnen 4 seconden of minder. XRP is een digitaal actieve cryptocurrency met verifieerbare wiskundige eigenschappen, vergelijkbaar met hoe we betrouwbaar goud kunnen verifiëren als een stof gemaakt van 79 protonen. XRP dient ook als een valuta die de laatste uitweg kan overbruggen tussen elke valuta, activa of asset in de wereld. Als elke valuta liquid is voor XRP, is het ook liquid in andere valuta’s. Bij het ontwerp werd 100 miljard XRP gecreëerd bij de aanvang van Ripple, en volgens het protocol kan er niet meer XRP worden gecreëerd.

Nostro Accounts

Biedkapitaal vertegenwoordigt meer dan 80% van de betalingskosten voor elke bedrijfstak. Wereldwijd hebben bedrijven meer dan 27 biljoen dollar in hoofdzittingen in nostro-accounts. Ripple XRP streeft naar dit kapitaal vrij te maken door gebruik te maken van haar wereldwijde ruil als marktplaats voor float. Financiële makelaars, banken, marktmakers, echt iedereen, kunnen hun geldposities aanbieden. Met een markt voor geldinventarisatie hoeven bedrijven niet meer posities te hebben in elk land waaraan zij betalingen versturen. Dit betekent ook dat de betalingen van een lokale leverancier worden verzonden, waardoor bedrijven het internationale SWIFT-spoor kunnen vermijden dat duur is, langzaam is en niet schaalt.

Global Settlement

De wereldwijde valutamarkt doet $ 5,7 triljoen per dag en dat is de markt. Ripple is daarvoor gecreëerd. De Consensus Ledger van Ripple kan 1000 transacties per seconde behandelen en XRP betalingskanalen kunnen de transactie doorvoer verhogen tot tienduizenden transacties per seconde, waardoor de schaalbaarheid hetzelfde niveau bereikt als bijvoorbeeld Visa.
XRP is niet het kerngereedschap van Ripple. Externe valuta is de focus van het protocol. Ripple is een wereldwijde afwikkelingsnetwerk.
Er is veel quasi-religieuze Bitcoin-onzin geschreven sinds de prijs van XRP begon te stijgen. Gevraagde vrije marktkapitalisten zijn bang dat Ripple, het bedrijf, winst wil maken en niet van plan is om XRP op een of andere socialistische, utopische manier te verdelen.
Omdat Ripple allereerst en vooral een betaalnetwerk is, zal XRP worden gebruikt om het netwerk zo gezond mogelijk te maken, wat waarschijnlijk het beheer van liquiditeit met XRP betekent.

Klik hier voor alle informatie over Ripple XRP: https://ripple.com/xrp/

Hoe koop ik Ripple XRP?

Klik op de groene button hieronder om Ripple XRP te kopen of te verkopen: