fbpx

Wat is Dash Cryptocurrency? Hier een spoedcursus

Wat is Dash Cryptocurrency? De spoedcursus

Dash kopen? klik hier om gemakkelijk en veilig Dash aan te schaffen

Iedereen die iemand is, heeft het over bitcoin en cryptocurrencies . Hoewel het waar is dat Bitcoin toevallig een goed voorbeeld is van een gedecentraliseerde, peer-to-peer-valuta als het gaat om privacy, komt het niet echt overeen nu doet het? Samen met privacy zijn de tijden voor de bevestiging van de transactie in Bitcoin Zó hoog dat het uiterst onpraktisch is voor dagelijkse transactiedoeleinden.

In feite, volgens deze grafiek hier:

Wat is Dash Cryptocurrency? Een spoedcursus
Afbeeldingsbron: Business Insider.

Als u de laagst mogelijke transactiekosten betaalt, moet u wachten op een mediane tijd van 13 minuten voor uw transactie. Evan Duffield realiseerde zich dat dit buitengewoon problematisch was en dacht aan een oplossing.

Evan Duffield kwam in 2010 Bitcoin tegen en was zeer onder de indruk van de technologie. Hij was echter niet zo enthousiast over de trage transactiesnelheid en het gebrek aan privacy.

Hij had tal van ideeën over hoe Bitcoin beter te laten functioneren, maar de Bitcoin-kernleden zouden hem nooit toestaan ​​dat te doen, omdat dat zou betekenen dat de code van de kern wordt gewijzigd.

Daarom besloot hij de Core-code te gebruiken en zijn eigen cryptocurrency te maken op 18 januari 2014.

Dash heette voorheen Xcoin, dat later “DarkCoin” werd. Het werd uiteindelijk omgedoopt naar Dash, een portmanteau van “Digital Cash”.

Dit is het team achter Dash:

Wat is Dash Cryptocurrency? Een spoedcursus
Image bron: Dash-website.

De Instamine controverse.

Binnen de eerste twee dagen na hun lancering werden 1,9 miljoen munten gedolven, wat ~ 10% van het totale aanbod is dat ooit zal worden uitgegeven. Evan Duffield zei dat dit kwam door een fout die werd veroorzaakt toen de Litecoin-code werd gevorkt om een ​​Dash te creëren die de moeilijkheid belemmerde.

Het probleem werd onmiddellijk opgelost en Duffield stelde oplossingen voor:

Om de munt opnieuw te starten. Een “luchtdrop” om de initiële distributie breder te maken.

De gemeenschap heeft echter beide voorstellen overweldigend afgekeurd. Het merendeel van de gedolven munten werd later op beurzen uitgedeeld voor zeer lage prijzen.

Wat is Dash Cryptocurrency? Een spoedcursus

Voordat we een diepe duik maken en zien wat Dash zo wenselijk maakt, moeten we eerst een basisoverzicht geven.

Dash heeft een harde cap van 18 miljoen munten, wat betekent dat er slechts 18 miljoen Dash ooit gemaakt zal zijn. Op het moment van schrijven zijn er ~ 7,85 miljoen munten in omloop.

Elke munt kost ~ $ 697 en de totale marktkapitalisatie is ~ $ 5,4 miljard. De gemiddelde blokkeringstijd is 2,5 minuten, wat 4 keer sneller is dan bitcoin (~ 10 minuten block mining time).

Dash heeft ook een variabele beloning die elk jaar met 7,1% daalt.

Laten we nu kijken naar enkele van de functies van Dash die het echt speciaal maken.

Functie # 1: Masternodes

Volledige knooppunten zijn servers die worden uitgevoerd op een P2P-netwerk, waarmee peers deze kunnen gebruiken om updates over de gebeurtenissen op het netwerk te ontvangen. Zoals men zich kan voorstellen, vereisen deze knooppunten aanzienlijk onderhoud en onderhoud. Vanwege deze redenen is er niet zoveel toename van het aantal volledige knooppunten geweest als zou moeten zijn. Dit verhoogt de bloeipropagatietijd aanzienlijk.

Miners willen idealiter hun nieuw gevonden blokken zo snel mogelijk over het netwerk verspreiden. Elke tweede vertraging vergroot de kans dat een andere miner de “block race” wint en hun blokken aan de ketting toevoegt vóór die van hen.

Een manier om de hoeveelheid van deze volledige knooppunten te vergroten, is via het gebruik van een beter incentivesysteem.

Dit is wat het whitepaper van Dash suggereerde:

“Deze knooppunten zijn erg belangrijk voor de gezondheid van het netwerk. Ze bieden klanten de mogelijkheid om berichten over het netwerk te synchroniseren en snel te verspreiden. We stellen voor een secundair netwerk toe te voegen, het Dash Masternode-netwerk. Deze knooppunten hebben een hoge beschikbaarheid en bieden een vereist serviceniveau voor het netwerk om deel te nemen aan het Masternode Beloningsprogramma. “

Wat zijn Masternodes precies?

Masternodes zijn net als de volledige knooppunten in het Bitcoin-netwerk, behalve dat ze een bepaalde service aan het netwerk moeten leveren en MOETEN een soort van zware investering in het systeem hebben. Om een ​​Masternode te gebruiken, moet men 1000 DASH investeren.

Dus de vraag die men zich zou moeten stellen is, waarom moet een Masternode zo’n investering doen?

In ruil voor hun diensten worden Masternodes terugbetaald in dividenden op hun investering. Wat dit in wezen doet, is dat het de Masternodes stimuleert om in het belang van het ecosysteem te werken. Dash was de eerste cryptocurrency om het Masternode-model in zijn protocol te implementeren.

De masternodes creëren een tweede-tier-netwerk, volgens een algoritme voor het bewijs van service, en bestaan ​​bovenop het normale eerste-tier-netwerk van mijnwerkers.

Dit tweevoudig systeem creëert een synergie tussen het bewijs van de dienst en het bewijs van werkmechanismen in het Dash-netwerk.

Als er een masternode is ingeschakeld, heeft deze de leiding over een bepaalde reeks functies zoals InstantSend en PrivateSend. Ze zijn ook verantwoordelijk voor het bestuur.

Omdat het uitvoeren van een masternode geld en moeite kost, om de knooppuntoperators te stimuleren, worden ze beloond voor hun inspanningen. De beloning is meestal 45% van de blokbeloning. Om een ​​concreter antwoord te krijgen, moeten we echter enkele parameters bekijken.

Beloningssysteem van de Masternodes

Omdat het aantal Masternodes actief in het DASH-systeem blijft veranderen, blijft de beloning fluctueren volgens deze formule:

(N / t) * r * a * b

De variabelen in deze vergelijking zijn dus als volgt:

 • n is het aantal Masternodes dat door een operator wordt beheerd
 • t is het totale aantal Masternodes
 • r is de huidige blokbeloning (momenteel ~ 3.6 DASH)
 • b is blokken op een gemiddelde dag. Voor het Dash-netwerk is dit gewoonlijk 576.
 • a is de gemiddelde Masternode-betaling (45% van het gemiddelde blokbedrag)

Rendement op investering voor het uitvoeren van een Masternode kan worden berekend als:

((n / t) * r * b * a * 365) / 1000

Bestellen van de Masternodes

Masternodes kunnen worden gebruikt om belangrijke taken op een snelle en betrouwbare manier te regelen. Om de nadruk te leggen op de snelheid, kan men N pseudo-willekeurige Masternodes uit het netwerk selecteren om taken uit te voeren. Deze Masternodes kunnen in essentie de taak uitvoeren zonder dat het hele netwerk eraan hoeft deel te nemen. Dit staat in schril contrast met Bitcoin, waarbij elk knooppunt moet deelnemen aan de consensus.

De pseudo-willekeurige selectie wordt gedaan door gebruik te maken van het volgende algoritme.

For (mastenode in masternodes)

{

current_score = masternode . CalculateScore ();

if (current_score > best_score)

{best_score = current_score;

winning_node = masternode;

}

}

CMasterNode :: CalculateScore ()

{

pow_hash = GetProofOfWorkHash (nBlockHeight); // haal de hash van dit blok

pow_hash_hash = Hash (pow_hash); // hash de POW- hash om de entropie te verhogen

verschil = abs (pow_hash_hash - masternode_vin);

wissel verschil;

}

Hoe proof-of-service werkt

Zoals je kunt raden, hebben de Masternodes veel kracht en invloed in het systeem. Daarom moeten er stappen worden ondernomen om ze zo Byzantine Fault Tolerant mogelijk te maken. Dit betekent dat het systeem soepel moet werken, zelfs als sommige Masternodes onder de maat presteren.

Een masternode kan om twee redenen onder de maat lopen. Het wordt ofwel gerund door nalatige acteurs of het wordt gerund door kwaadwillende. Hoe dan ook, het kan rampzalig zijn voor het ecosysteem als de Masternodes niet online zijn of als er op de verkeerde blokhoogte wordt gewerkt.

Dus, om ervoor te zorgen dat de Masternodes werken zoals ze zouden moeten zijn, maakt Dash gebruik van proof-of-service.

Om de impact die kwaadaardige masternodes kunnen hebben op het systeem teniet te doen, moeten knooppunten de rest van het netwerk pingen om ervoor te zorgen dat ze actief blijven. De manier waarop het Masternode-netwerk dit aanpakt, is door 2 quorums per blok te selecteren.

Quorum A controleert de dienst van Quorum B blok voor blok.

Quorum A zijn de dichtstbijzijnde knooppunten van de huidige blokhash, terwijl Quorum B de verste knooppunten zijn van de hash.

 • Masternode A (1) controleert Masternode B (positie 2300)
 • Masternode A (2) controleert Masternode B (positie 2299)
 • Masternode A (3) controleert Masternode B (rang 2298)

~ 1% van het netwerk wordt elk blok gecontroleerd, wat betekent dat het hele netwerk zes keer per dag wordt gecontroleerd. De knooppunten worden willekeurig geselecteerd via het Quorum-systeem om het systeem betrouwbaar te houden. Elk knooppunt heeft zes schendingen toegestaan ​​voordat het wordt gedeactiveerd.

Stel je voor dat Alice een kwaadwillende acteur is en het Dash-ecosysteem wil vervuilen. Ze moet zes keer achter elkaar worden geselecteerd om het systeem met succes te overtreden. Zo niet, dan annuleert het systeem alle eerdere schendingen. De enige manier om zes keer achter elkaar geselecteerd te worden, is dat Alice meer masternodes krijgt, maar we hebben gezien dat om dat te doen, ze haar eigen geld moet inzetten (1000 Dash per masternode).

Zelfs als ze dat doet, wat gebeurt er dan?

Wat is Dash Cryptocurrency? Een spoedcursus
Beeldbron: Dash Whitepaper

In de bovenstaande tabel:

 • n is het totale aantal knooppunten dat wordt bestuurd door de aanvaller
 • t is het totale aantal Masternodes in het netwerk
 • r is de diepte van de ketting

Volgens de tabel, als Alice 1 miljoen Dash in het systeem heeft geïnvesteerd en 1000 masternodes bezit, heeft ze slechts een kans van 0,6755% op succes!

Dat zijn een paar behoorlijk dunne kansen. Dit maakt DASH Sybill in feite bestendig.

Nu, wat als ze meer geld investeert en meer Masternodes bezit?

Kan ze het systeem dan bedotten?

Laten we een eenvoudig gedachte-experiment uitvoeren om die vraag te beantwoorden.

Vanaf het schrijven kost 1 Dash ~ $ 550.

Als je 1500 Masternodes in het Dash-netwerk zou kopen, moeten ze 1500 * 1000 Dash = 1.500.000 Dash investeren, wat $ 825.000.000 is.

Stel dat iemand echt $ 825 miljoen dollar van zijn geld in het systeem investeert, wat zou in hun belang zijn om te doen?

Handel tegen de belangen van het systeem en zorg ervoor dat de aanzienlijke hoeveelheid rijkdom die u als aandeel hebt opgebouwd drastisch in waarde daalt.

OF, doe alles wat je kunt om ervoor te zorgen dat de waarde van je inzet toeneemt.

De kans is groot dat je met de laatste keuze zou meegaan.

Feature # 2: PrivateSend

Kort gezegd, PrivateSend onderhoudt de fungibiliteit door munten uit te wisselen tussen gebruikers om de traceerbare geschiedenis van de munten te doorbreken.

Laten we nu naar de lange versie kijken.

Voordat we beginnen te begrijpen hoe “PrivateSend” werkt, moeten we het concept van “CoinJoin” begrijpen.

Wat is CoinJoin?

CoinJoin is een anonimisatiemethode voorgesteld voor bitcoin-transacties door Gregory Maxwell. Het is gebaseerd op dit idee: “Als u een betaling wilt doen, zoek dan iemand anders die ook een betaling wil doen en samen een betaling doet.”

Dit is een illustratie van CoinJoin:

Wat is Dash Cryptocurrency? Een spoedcursus
Beeldcredits: Wikipedia

Zoals u kunt zien, kunt u bij een gezamenlijke betaling de invoer en de uitvoer in een bitcoin-transactie niet koppelen. Dit zorgt ervoor dat de exacte stroom van de transactie niet bekend is bij derden.

CoinJoin is bedacht om een ​​van de meest fundamentele problemen van Bitcoin-transacties op te lossen, het gebrek aan fungibiliteit.

Investopedia definieert fungibility als volgt:

“Fungibility is de uitwisselbaarheid van een goed of een goed met andere individuele goederen of activa van hetzelfde type.”

Wat is fungibel en wat is niet-fungibel?

Stel dat je $ 20 hebt geleend van een vriend. Als je hem het geld teruggeeft met nog $ 20, is het prima. Sterker nog, je kunt het geld zelfs aan hen terugbetalen in de vorm van 1 $ 10-biljet en 2 $ 5-biljetten. Het gaat nog steeds prima. De dollar heeft vervangbare eigenschappen (niet altijd).

Als je echter voor het weekend iemands auto leent en terugkomt om ze een andere auto in ruil daarvoor te geven, dan zal die persoon waarschijnlijk in het gezicht slaan. Sterker nog, als je weggaat met een rode Impala en terugkomt met een andere rode Impala dan is zelfs dat nog geen gedane deal. Auto’s zijn in dit voorbeeld een niet-vervangbaar actief.

Dus, wat is de deal met de fungibiliteit als het gaat om cryptocurrency?

Laten we bijvoorbeeld naar bitcoin kijken. Bitcoin is er trots op een open grootboek en een open boek te zijn. Maar wat het ook betekent, is dat iedereen de transacties kan zien en nog belangrijker, iedereen kan het spoor van die transactie zien. Wat dit in feite betekent, is dat je een bitcoin bezit die ooit werd gebruikt in een illegale transactie, bijvoorbeeld. het kopen van drugs, zou het voor altijd in het transactiedetail worden gestempeld. Wat dit in essentie doet, is dat het je bitcoin “bezoedelt”.

In bepaalde Bitcoin-serviceproviders en uitwisselingen zullen deze “besmette” munten nooit zoveel waard zijn als “schone” munten. Dit doodt de fungibiliteit en is een van de meest vaak voorkomende usecriticismssms tegen bitcoin. Waarom zou u tenslotte lijden als een van de vorige eigenaren van uw bitcoin het gebruikte om illegale aankopen te doen?

Hoewel CoinJoin een briljante oplossing is voor de fungibiliteitsvraag, heeft het wel veel zwakke punten.

Zwakte # 1: transacties samenvoegen

Een van de meer gebruikelijke manieren om CoinJoin te implementeren, is door het eenvoudig samenvoegen van transacties zoals:

Wat is Dash Cryptocurrency? Een spoedcursus
Beeldcredits: Dash Whitepaper

(Volgens gegevens uit Dash Whitepaper)

Dit stelt de gebruikers echter bloot aan verschillende methoden om de munten van de gebruiker te volgen via deze samengevoegde transacties.

In dit voorbeeld werd 0,5 BTC door de samenvoeging verzonden.

Maar om de bron eenvoudig te identificeren, moet je gewoon de waarden rechts optellen tot ze overeenkomen met die van de waarden van links

De transactie splitsen:

0,05 + 0,0499 + 0,0001 (kosten) = 0,10BTC. 
0.0499 + 0.05940182 + 0.0001 (kosten) = 0.10940182BTC.

Dit wordt exponentieel moeilijker naarmate er meer gebruikers aan de mixer worden toegevoegd. Het risico van de-anonimisering blijft echter nog steeds bestaan.

Zwakte # 2: Forward Linking

In andere implementaties van CoinJoin is het voor een gebruiker mogelijk om zijn transactie te anonimiseren en vervolgens de wijziging naar een centrale of een andere entiteit te sturen die de identiteit van de gebruiker kent.

Daarna kan de entiteit de wijziging gebruiken en gewoon teruggaan naar de gebruiker terwijl ze kennis neemt van alle transacties die tussendoor plaatsvonden

Deze zwakte wordt ‘Forward Linking’ genoemd.

Wat is Dash Cryptocurrency? Een spoedcursus

Beeldcredits: Dash Whitepaper

Laten we doorlopen wat er in het bovenstaande diagram gebeurt.

 • Alice gebruikt CoinJoin op haar 1.2 BTC-ingang, die leidt naar de 1 BTC- en 0.2 BTC-uitvoer.
 • Alice geeft 0.7 BTC uit van haar 1 BTC-output en krijgt 0.3 BTC-verandering terug.
 • De 0.3 BTC-wijziging gaat dan naar een bekende bron, bijvoorbeeld een uitwisseling.
 • Met behulp van de 0.3 BTC kan de bron eenvoudigweg teruggaan naar haar transacties en de anonimiteit verbreken.

Zwakte # 3: via koppeling

Een andere interessante zwakte is Through Linking.

Beschouw het onderstaande schema:

Wat is Dash Cryptocurrency? Een spoedcursus

Beeldcredits: Dash Whitepaper

Hoe gaan we de afzender van onze anonieme transactie identificeren vanaf hier?

Begin gewoon bij de “ruiltransactie” en werk achteruit totdat u bij het gedeelte komt waar Alice 0.7 BTC anoniem verzendt. Dit breekt volledig de anonimiteit.

Dit soort aanvallen wordt “Through Linking” genoemd.

Terug naar het diagram:

 • Alice koopt 1,2 BTC van coinbase.
 • Ze anoniseert het vervolgens in een 1 BTC-uitvoer en ontvangt een 0,3 BTC-wijziging.
 • Vervolgens combineert ze de 0.3 BTC-wijziging met haar eerdere 0.2 BTC-wijziging.
 • Door deze anonieme wijziging te combineren met de verandering die ze van coinbase heeft gekregen, is haar volledige anonimiteit aangetast.
 • Iedereen kan gewoon de 0,2 BTC volgen via munitie en haar hele transactiegeschiedenis leren kennen.

Ondanks de zwakke punten zag Dash de waarde om hun geld fungibel te maken en zo “PrivateSend” te implementeren.

PrivateSend is een muntmix-service op basis van CoinJoin met wijzigingen.

De wijzigingen omvatten:

 • Masternodes gebruiken.
 • Keten door te mengen met meerdere masternodes.
 • Beperking van de mix om alleen vaste coupures te accepteren (zoals 0.01 DASH, 0.1 DASH, 1 DASH en 10 DASH, etc.). De maximale toegestane denominatie is 1000 DASH.
  Een passief knooppunt gebruiken.

Hoe werkt PrivateSend?

PrivateSend voegt privacy toe aan transacties door meerdere identieke invoer van veel gebruikers toe te voegen en ze vervolgens naar meerdere uitgangen te verzenden. Omdat de transactiestroom niet kan worden getraceerd, wordt de privacy van de transactie gehandhaafd.

De Dash Whitepaper zegt:

“PrivateSend maakt gebruik van het feit dat een transactie door meerdere partijen kan worden gevormd en uit meerdere partijen kan worden gemaakt om fondsen samen te voegen op een manier waarop ze daarna niet kunnen worden losgekoppeld. Aangezien alle PrivateSend-transacties zijn ingesteld om door gebruikers zelf te worden betaald, is het systeem zeer veilig tegen diefstal en munten van gebruikers blijven altijd veilig. Momenteel is het mixen met PrivateSend minimaal drie deelnemers. “

Wat is Dash Cryptocurrency? Een spoedcursus

Beeldbron: Dash Whitepaper

In de afbeelding hierboven hebben 3 gebruikers hun gedenomineerde fondsen ingezonden voor vermenging. De gebruikers gaan vervolgens verder met zichzelf terug te betalen met behulp van nieuwe uitgangen die willekeurig zijn geordend.

Zoals je kunt zien, zijn deze denominaties essentieel voor de mengdoeleinden. Zoals eerder vermeld zijn de toegestane denominaties 0.01 DASH, 0.1 DASH, 1 DASH, 10 DASH, 100 DASH en 1000 DASH.

De gemeenschappelijke denominaties gaan vervolgens door met het samen mixen om anonimiteit te garanderen.

PrivateSend is gelimiteerd tot 1000 DASH per sessie. Dit betekent dat wanneer er aanzienlijk veel geld mee gemoeid is, er meerdere sessies nodig zijn. PrivateSend wordt uitgevoerd in een passief knooppunt om ervoor te zorgen dat timingaanvallen moeilijk zijn en de gebruikerservaring eenvoudig is.

Elke sessie van PrivateSend is beperkt tot drie clients, wat betekent dat elke gebruiker 1 op 3 kansen heeft om een ​​transactie te volgen. Om de anonimiteit nog meer te vergroten, wordt een ketenbenadering gebruikt waarbij fondsen na elkaar door meerdere Masternodes worden verzonden.

Feature # 3: InstantSend

Een van de meest aantrekkelijke functies van DASH, samen met de privacy, is de snelheid van de transactie.

Zoals vermeld aan het begin van deze handleiding, is Bitcoin-transactietijd meestal erg lang. In feite is de transactietijd zo’n probleem bij Bitcoin dat deze onlangs als streepje is verwijderd door streep.

InstantSend lost dit probleem op via bijna-directe transacties.

Ten eerste, hoe werken transacties in Bitcoin ?

 • Alice wil 1 BTC naar Bob verzenden en maakt een transactie aan.
 • Een transactie is in feite een bericht aan de mijnwerkers waarin staat dat zij van plan is de transactie te verwerken.
 • De mijnwerkers valideren vervolgens de transactie en plaatsen de details in de blokken die het invullen.
 • Bob krijgt de 1 BTC.

De reden waarom het belangrijk is voor mijnwerkers om het validatieproces uit te voeren, is tweeledig:

Allereerst om zeker te zijn dat het inderdaad Alice is die de transactie heeft geïnitieerd. Om ervoor te zorgen dat er geen dubbele uitgaven zijn.

Wat is dubbele uitgaven?

Dubbel uitgeven betekent in feite dat exact dezelfde munt wordt besteed aan meer dan één transactie op hetzelfde moment. Dit probleem is omcirkeld vanwege mijnwerkers. In een blockchain gebeuren transacties alleen wanneer mijnwerkers de transacties in de blokken plaatsen die ze hebben gedolven.

Stel nu dat Alice 1 bitcoin naar Bob zou sturen en dan stuurt ze dezelfde munt naar Charlie, dan zouden de mijnwerkers één transactie in het blok plaatsen en tegelijkertijd de andere overschrijven, waardoor dubbele uitgaven in het proces worden voorkomen.

Dus, hoe kan Dash het probleem van dubbele uitgaven omzeilen terwijl hij bijna directe transacties verzendt?

Laten we de stappen van de InstantSend doorlopen:

Telkens wanneer een blok wordt gedolven in Dash, verzendt de mijnwerker de hash van het blok. De hash van het blok wordt gebruikt om een ​​quorum van masternodes te selecteren. 10 masternodes zijn in één quorum.

Het quorum, tussen nu en de tijd dat het volgende blok wordt gedolven (~ 2,5 minuten), wordt de “InstantSend-machtiging” van het Dash Network. Dus, stel dat Alice Bob 1 DASH via InstantSend wil verzenden, het geselecteerde quorum zal de invoer van de transactie vergrendelen en de invoergegevens uitzenden.

Deze vergrendeling zorgt ervoor dat dubbele uitgaven worden voorkomen. Stel dat Alice dezelfde invoer naar Charlie wil verzenden en een dubbele uitgave begint, omdat de ingangen al zijn uitgezonden, zal het netwerk de nieuwe transactie weigeren.

Zowel de afzender als de ontvanger ontvangen vervolgens binnen een seconde 5 bevestigingen van de transactie die ervoor zorgen dat de transactie is verwerkt

Conclusie: Wat is Dash Cryptocurrency? Een spoedcursus

Dus daar heb je het.

De drie functies van Dash die het uniek maakt.

Vanaf het schrijven is dit hoe de Dash-grafiek eruitziet:

Wat is Dash Cryptocurrency? Een spoedcursus
Image Credit: Coinmarket Cap

Dash wordt gebrandmerkt als ‘Digital Cash’ en veel legitieme verkopers zijn begonnen het te accepteren.

De in Singapore gevestigde portemonnee TenX heeft in feite een mobiele app en betaalpas gemaakt waarmee Dash in fiat-valuta’s kan worden omgezet. Ze hebben zelfs de app getest in verkooppunten zoals Mcdonald’s met succes.

Het lijkt erop dat Dash een echt potentieel heeft om geaccepteerd te worden door de mainstream.

bron: blockgeeks.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *