fbpx

Ravencoin RVN

Wat is Ravencoin RVN?

Ravencoinwijzer

Ravencoin is een digitaal peer-to-peer-netwerk dat tot doel heeft een use case-specifieke blockchain te implementeren, ontworpen om één specifieke functie efficiënt af te handelen: de overdracht van activa van de ene partij naar de andere. Ravencoin, gebouwd op een vork van de Bitcoin-code, werd op 3 januari 2018 gelanceerd en is een echt open source-project (geen ICO of masternodes). Het richt zich op het bouwen van een bruikbare technologie, met een sterke en groeiende gemeenschap.

U kunt binnen enkele minuten uw eigen beveiligingstoken maken en deze wereldwijd laten verhandelen.

 

Hoe Ravencoin werkt:

Een Ravencoin-post op Medium uit november 2017 verwijst naar Game of Thrones bij de introductie van deze experimentele valuta:

“In de fictieve wereld van Westeros worden raven gebruikt als boodschappers die waarheidsverklaringen dragen. Ravencoin is een use case-specifieke blockchain die is ontworpen om waarheidsverklaringen te dragen over wie welke activa bezit”

Ravencoin, gelanceerd op 3 januari 2018, de negende verjaardag van de lancering van bitcoin, is een open-sourceproject dat is ontworpen om onmiddellijke betalingen aan iedereen over de hele wereld mogelijk te maken. Het doel van het project is om een ​​blockchain te creëren die specifiek is geoptimaliseerd voor de overdracht van activa zoals tokens van de ene houder naar de andere.

Ravencoin, een afsplitsing van de bitcoin-code, heeft vier belangrijke wijzigingen:

  • Het uitgifteschema (blokbeloning van 5.000 RVN)
  • Bloktijd (1 minuut)
  • Muntvoorraad (21 miljard)
  • Mijnbouwalgoritme (respectievelijk KAWPOW voorheen X16R en X16RV2)

Het algoritme is bedoeld om de centralisatie van mining veroorzaakt door ASIC-hardware aan te pakken. In het originele X16R-algoritmedocument legt het team achter de valuta uit dat de vaste volgorde van gewone hash-algoritmen zich leent voor de constructie van ASIC-mijnwerkers.

Het oorspronkelijke X16R-algoritme was bedoeld om dit probleem te verhelpen door de volgorde van de hash-algoritmen voortdurend te verstoren – het gebruikt dezelfde algoritmen die worden gebruikt in X15 en SHA512, maar de volgorde van die algoritmen is gewijzigd op basis van de hash van het vorige blok. Uiteindelijk werd het economisch levensvatbaar voor X16R ASIC’s en de gemeenschap besloot nieuwe algoritmen te implementeren om de oneerlijke distributie van Ravencoin te verminderen. De gemeenschap heeft tot nu toe 2 algoritme-vorken uitgevoerd om de potentiële efficiëntieverbeteringen van de ASIC-mijnwerkersapparatuur te verminderen in vergelijking met vrij verkrijgbare apparatuur van consumentenkwaliteit.

Het huidige KAWPOW-algoritme is bedoeld om het probleem van centralisatie van mijnbouw te overwinnen door gebruik te maken van over-the-counter grafische verwerkingseenheid (GPU) geheugen en rekenmogelijkheden. Dit is bedoeld om de meeste GPU-hardware van consumentenkwaliteit in staat te stellen Ravencoin te minen. Het KAWPOW-algoritme is afgeleid van ProgPOW en ethhash, met aanpassingen, om de distributie van Ravencoin voor iedereen te verbeteren.

Er worden geen aanvullende toekomstige algoritmevorken voorzien. Merk op dat hierdoor toekomstige ASIC-ontwikkeling kan doorgaan, hoewel er een beperkt potentieel is voor ASIC-efficiëntieverbeteringen in vergelijking met hardware van consumentenkwaliteit, zijn we bestand tegen deze vorm van centralisatie.

Unieke kenmerken van Ravencoin
ASIC-resistent – ​​gebruikt het KAWPOW-hash-algoritme om de ontwikkeling van ASIC-hardware te ontmoedigen
Eerlijke lancering – Iedereen heeft vanaf de eerste dag gelijke kansen om RVN te mijnen of te kopen.
Geen pre-mine, geen ICO en geen munten voor beloningen van ontwikkelaars of oprichters.
Community-gedreven en echte open source

Klik hier voor alle informatie over Ravencoin RVN: https://ravencoin.org/

Hoe koop ik Ravencoin RVN?

Klik op de groene button hieronder om Ravencoin RVN te kopen of te verkopen: