fbpx

Cardano ADA

Wat is Cardano-ADA?

CardanoADA is een cryptocurrency die is gebaseerd op blockchaintechnologie.

Cardano (ADA) is een blockchainplatform en cryptocurrency die tot doel heeft een veiligere en schaalbare infrastructuur te bieden voor de ontwikkeling van gedecentraliseerde applicaties en slimme contracten. Het werd opgericht door Charles Hoskinson, een van de medeoprichters van Ethereum, en zijn bedrijf IOHK (Input Output Hong Kong). Cardano wordt vaak beschouwd als een blockchainplatform van de derde generatie, dat voortbouwt op de vooruitgang die is geboekt door eerdere projecten zoals Bitcoin en Ethereum.

Cardano is ontworpen met een sterke nadruk op onderzoeksgerichte ontwikkeling en streeft ernaar academische degelijkheid te combineren met praktische toepassing. Het staat bekend om zijn modulaire architectuur en gelaagde ontwerp, dat het platform opdeelt in verschillende lagen die verschillende aspecten van het systeem behandelen. Deze lagen omvatten:

  1. Cardano Settlement Layer (CSL): Deze laag is verantwoordelijk voor het afhandelen van ADA-transacties en biedt de basislaag voor de cryptocurrency.
  2. Cardano Computation Layer (CCL): Deze laag is ontworpen om slimme contracten en gedecentraliseerde applicaties te ondersteunen. Het stelt ontwikkelaars in staat om applicaties te bouwen en implementeren op het Cardano-platform.

De ontwikkeling van Cardano wordt geleid door een filosofie die schaalbaarheid, duurzaamheid en interoperabiliteit benadrukt. Het platform probeert enkele van de beperkingen van eerdere blockchain-netwerken aan te pakken, zoals schaalbaarheidsproblemen en energie-intensieve consensusmechanismen.

Cardano introduceert ook een consensusalgoritme genaamd Ouroboros, dat een Proof of Stake (PoS) aanpak gebruikt om transacties te valideren en het netwerk te beveiligen. PoS wordt beschouwd als energiezuiniger in vergelijking met het Proof of Work (PoW) mechanisme dat door Bitcoin wordt gebruikt.

De ADA-cryptocurrency is de inheemse token van het Cardano-platform en wordt gebruikt voor verschillende doeleinden, waaronder transactiekosten, staking en deelname aan het governance-systeem van het platform.

 ADA is de cryptocurrency van Cardano

Cardanowijzer

Cardano-ADA is een blockchain-platform met geavanceerdere functies dan welk protocol dan ook dat is ontwikkeld, en de eerste die is geëvolueerd uit een wetenschappelijke filosofie. Cardano’s team van deskundige ingenieurs en onderzoekers afkomstig van over de hele wereld begon met het deconstructie van het concept van een cryptocurrency. Vervolgens, met ons baanbrekende algoritme Proof of Stake, Ouroboros, hanteerde het IOHK-team een ​​eerste benadering van principes, gedreven door collegiaal getoetst academisch onderzoek om Cardano-ADA vanaf de grond af op te bouwen.

Deze unieke samenwerking heeft gestaag de meest nauwkeurig ontworpen cryptocurrency gebouwd, een product dat disciplines als gedistribueerde systemen, mechanismeontwerp en cryptografie bij elkaar brengt. Het resultaat is de eerste cryptocurrency die is gebaseerd op de Haskell-code, een product met industriële sterkte dat de nodige veerkracht biedt voor bedrijfskritieke systemen, in dit geval investeringen veiligstellen.

Cardano’s meerlaagse protocol voert geavanceerde functies uit en heeft in de basis een afwerkingslaag die op elegante wijze is gekoppeld aan een controlelaag. De afrekeningslaag heeft een rekeneenheid, terwijl de controlelaag slimme contracten zal uitvoeren. De controlelaag wordt geprogrammeerd om identiteit te herkennen, naleving te ondersteunen en bijvoorbeeld blacklisting mogelijk te maken.

Over het geheel genomen is het ontwerp van het protocol erop gericht de privacyrechten van gebruikers te beschermen, terwijl ook rekening wordt gehouden met de behoeften van regelgevers. Daarbij is Cardano het eerste protocol dat deze vereisten op een genuanceerde en effectieve manier in evenwicht brengt, en een nieuwe aanpak voor cryptocurrencies pioneert. Hoewel het platform stevig is samengesteld, erkennen we bovendien dat het moet evolueren en zich aanpassen aan veranderende behoeften. Daarom hebben we een systeem ontworpen dat kan worden geüpgraded met behulp van zachte vorken en een treasury-systeem installeren dat de duurzaamheid van het protocol garandeert.

Cardano is volledig open source en patentvrij en werd gebouwd in een geest van samenwerking. En ontworpen voor efficiëntie en schaalbaarheid, ontwikkelt het Cardano ecosysteem zich tot de meest complete en meest bruikbare cryptocurrency die ooit is gebouwd.

Proof of Stake Mining

Cardano-ADA maakt gebruik van een nieuw algoritme voor Proof of Stake, Ouroboros genaamd, dat bepaalt hoe individuele knooppunten consensus bereiken over het netwerk. Het algoritme is een cruciaal onderdeel van de infrastructuur die de Cardano ADA cryptocurrency ondersteunt en is een belangrijke innovatie in blockchain-technologie. Ouroboros elimineert de behoefte aan een energie-hongerige Proof of Work protocol, dat in de weg staat voor het opschalen van blockchain voor een veel breder gebruik. Ontwierp een team onder leiding van IOHK Chief Scientist, professor Aggelos Kiayias, Ouroboros is het eerste Proof of Stake protocol waarvan wiskundig is aangetoond dat het aantoonbaar veilig is, en de eerste die peer review heeft ondergaan door zijn acceptatie in Crypto 2017, de leidende cryptoconferentie. Het beveiligingsniveau dat wordt gedemonstreerd door Ouroboros is vergelijkbaar met dat van de blockchain van Bitcoin, die nooit is aangepast.

Wat is Proof of Stake?

Proof of Stake (PoS) is een consensusmechanisme dat wordt gebruikt door een aantal blockchainnetwerken, waaronder Cardano. In dit systeem worden validatoren geselecteerd op basis van hun stake in het netwerk. De validatoren verdienen beloningen voor transactieverwerking. Deze validatoren moeten hun stake in het netwerk blijven houden om hun rol binnen het netwerk te behouden. Deze validatoren zijn verantwoordelijk voor het verifiëren van transacties en het voorkomen van dubbele uitgaven.

 

Klik hier voor alle informatie over Cardano ADA

Hoe koop ik Cardano ADA?

Klik op de groene button hieronder om Cardano ADA te KOPEN of te Verkopen: